Hold båten ren og pen med Meguiar’s

Gelcoat

Gelcoat må ha et tynt lag med voks for beskyttelse mot sol, salt, slitasje etc. Dette er produkter som ofte legges på i et tynt lag med en pad og tørkes av med en mikrofiberklut etter det har tørket.

Før man påfører voks bør man alltid ta bort gammel voks og urenheter med en god vask/avfetter samt rens av gelcoat.

Det finnes flere produkter i varierende kvalitet. Noen produkter sier at det er nano og det er i beste fall villedende.

Vi anbefaler ikke «alt i ett» produkter. Din båt fortjener produkter som renser godt og sliper topper om det trengs, for så få et lag med skikkelig voks som holder.

Hvis gelcoaten er matt og ru skyldes det som regel at man har brukt en voks som ikke har gitt god nok beskyttelse og gelcoaten under har blitt slitt slik at den ikke lenger reflekterer lys godt nok. For å gjenskape glansen i gelcoaten må man rense eller rubbe overflaten.

Dette renser og «sliper» bort de øverste toppene i strukturen slik at glansen tilbakeføres.

Deretter legger man på en voks av god kvalitet. Voksen metter gelcaten og beskytter mot slitasje, uv-stråling og forurensning.

Vinduer (glass og plast)

Vindusrens inneholder ofte ammoniakk  og skader pakninger. Vi har en vindusrens som er effektiv og som ikke inneholder ammoniakk og skader derfor ikke pakninger.

Hvis man ønsker en overflate hvor skitt ikke fester seg og skylles bort med vann kan man behandle overflatene med et produkt som legger seg som en usynlig film på overflaten. Det finnes flere typer produkter av vekslende kvalitet.

Vi tilbyr en tjeneste hvor vi behandler vindusoverflater med et spesialprodukt som legger et beskyttende lag og garanterer resultatet i 12 måneder.

 Utvendig vask, eksteriør, skrog etc.

For at man skal bevare den førsteklasses overflaten gjennom sesongen skal båten vaskes med en såpe som tar skitten, men ikke fjerner voksen.

Prosedyre for bruk

Slitt/oksidert gelcoat – matt overflate – årlig polering:

1. Vask/avfett

2. One Step Compound. Tar bort riper og renser gelcoaten. Gir ingen beskyttelse. Fordel og puss med maskin. Ta ett felt av gangen ikke la polish tørke på gelcoat.

3. Pure Wax eller Flagship Premium Marine Wax. Fordel med svamp eller maskin og tørk av med microklut når tørket.

Polering på overflate som er glatt og uten riper: 

Ved bruk av Meguiar’s Flagship Premium Marine Wax vil det som oftes ikke være nødvendig å polere hele båten med One Step Compound mer enn hvert 3 år.

1. Vask og avfett

2. One Step Cleaner Wax (universal) – uten slipemiddel renser, tilfører gelcoat fett og noe beskyttende voks. Fordel og puss med maskin. Ta ett felt av gangen ikke la polish tørke på gelcoat.

3. Skrog bør i tillegg behandles med Pure Wax eller Flagship Premium Marine Wax. Fordel med svamp eller maskin og tørk av med microklut når tørket.

VIKTIG:

Er gelcoaten misfarget eller har begynt å gulne skyldes dette sannsynligvis forurensning i gelcoat strukturen. For å få et godt resultat må gelcoten dyprenses med Meguiar’s Marine Power Cut Compound.

Vask microfiberkluter og svamper i maskin på 40 grader med vaskemiddell. Ikke bruk skyllemiddel.

Hva trenger jeg å ha i båten ?

Meguiar’s produkter er det gelcoat bør behandles med. Hvis grunnarbeidet gjøres skikkelig med rensing og eventuell rubbing av gelcoat og etterfølgende behandling med voks vil den årlige båtpussen være mye lettere.

Anbefalt til vårpussen:

  • Avfetting
  • Båtshampoo
  • Meguiar’s Marine One Step Compound
  • Meguiar’s Marine Pure Wax og/eller Flagship Premium Marine Wax
  • Polering for krom og rustfritt
  • Pads for påføring av voks
  • Mikrofiberkluter
Scroll to top