Polere båt!

Nøkkelen til en blank og fin båt ligger i gode produkter, godt verktøy og riktig fremgangsmåte.

Slitt gelcoat er oksidert og overflaten er matt. For å kunne gjenskape den fine overflaten må denne enten rubbes (mye oksidert/slitt) eller renses (mindre oksidert) og gelcaten tilføres fett. Etter dette må overflaten beskyttes mot UV-stråling, forurensning og slitasje med en god voks.

Prosessen med å polere er hardt og tidkrevende hvis utgangspunktet er dårlig. Dersom grunnarbeidet har blitt utført godt og gelcoaten har en god beskyttelse vil vårpussen være enklere. Det er derfor en god investering å benytte gode produkter.

Det finnes mange poleringsprodukter på markedet og det er en vanskelig oppgave å finne de som er bra. Vi anbefaler kun Meguiar’s da vi stoler på at det er en av de beste.
Alt i ett produkter anbefaler vi ikke å benytte, da dette ikke gir en god nok rens og ikke en god nok beskyttelse.

Det finnes også mange poleringsmaskiner på markedet og her kan man enkelt si at man får det man betaler for. Vi anbefaler en Dual Action maskin av god kvalitet for polering.

Poleringen skal ta bort oksidering, små rimer og rense gelcoaten. Du polerer “felt for felt” på båten, til du ser at det er blankt.
Anbefalt: Meguiar’s Marine One Step Compound

Påføring av voks kan gjøres med alle typer maskiner eller for hånd. Etter at voksen har tørket drar man bort dette med en microklut.
Fjern overskuddsmiddel med en microklut før påføring av voks.
Anbefalt: Maguiar’s Pure Wax eller Maguiar’s Flagship Premium Marine Wax

Viktig! Benytt kun vaskemiddel som ikke fjerner voksen.
Anbefalt: Maguiar’s Boat Wash

Polering utføres slik

  1. Avfetting / vask – bruk gjerne JIF båtvask
  2. Polering – bruk helst maskin med god poleringspute (medium). La ikke poleringsmiddel tørke på overflaten. Tørk av med mikroklut.
  3. Voks – kan påføres for hånd eller maskin med myk poleringspute. Tørk av med mikroklut når voksen har tørket.

Hvis gelcoaten er ru og oksidert

Til rubbing av sterkt oksidert gelcoat er det roterende maskiner som bør benyttes med ull eller en relativt hard svamp, lav hastighet og nok trykk for at overflaten blir “slipt”. Bruk bevegelser opp/ned-frem/tilbake i et rutemønster – unngå sirkelbevegelser. Hastigheten kan økes noe etter at poleringsmiddelet har blitt innarbeidet. På Flex 150 vil dette si trinn 2 og øke til 5-6.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to top